Per a Qui És el Coaching?

10 raons poderoses per decidir-se pel coaching.

Em trobo gent que es pregunta si el coaching li pot ser útil a nivell personal. És habitual trobar-me gent que pensa que el coaching és això que està de moda a les empreses,  on va un o una coach a fer formacions pels treballadors. Aquesta és una imatge bastant generalitzada. Però el cert és que, més enllà que molts coaches compatibilitzin la seva activitat professional amb altres activitats com són formacions, assessories, etc., el coaching és una metodologia, no una formació.

El Coaching professional és un procés d’entrenament personalitzat i confidencial mitjançant un gran conjunt d’eines que ajuden a cobrir el buit existent entre el lloc on una persona està ara i el lloc on desitja estar.   ASESCO

estornells-sanavastre-la-cerdanyaFinalment, el coaching implica responsabilitat. Després de prendre consciència sobre la situació actual i després de prendre la determinació de demanar ajuda per canviar-la, cal una bona dosi de responsabilitat per començar el camí del canvi i recórre’l fins el final. Cal responsabilitat per emprendre les accions necessàries que ens apropin a l’assoliment final del nostre objectiu. En coaching tu ets el responsable dels resultats, el coach ho és del desenvolupament del procés.Et preguntes si el coaching et pot ser útil?  Sí, sempre i quan reuneixis els 3 requisits indispensables per saber si el coaching és per tu:

 

SER CONSCIENT.

Ser conscient de voler canviar la teva situació de present. Ser conscient que tal com et trobes avui no es correspon amb el que desitges per demà. Ser conscient que malgrat els esforços, encara no has aconseguit el que et proposaves.  Ser conscient que assolir el canvi que necessites et proporcionarà una millora i satisfacció personals.

SER VALENT.

Sovint, tot i saber que ens convé un canvi en la nostra vida, ens costa molt portar-lo a terme. Per què? per comoditat, per mandra, per no haver d’admetre una realitat pròpia que ens costa acceptar, per no voler renunciar a certes creences que ens han acompanyat tota la vida, per no semblar incoherents amb allò que sempre hem fet. I, per moltes altres raons que anteposem davant la incertesa del canvi. Raons que sovint amaguem rera la responsabilitat que adjudiquem a altres persones o esdeveniments aliens a la nostra voluntat.  

Entendre i acceptar que formem part del problema és el primer pas per afrontar-lo. Tweet: Entendre i acceptar que formem part del problema és el primer pas per afrontar-lo.

Cal valentia per aquest primer pas, així com també per prendre la decisió de demanar ajuda quan admetem que sols, no ens en sortim.

SER RESPONSABLE.

Finalment, el coaching implica responsabilitat. Després de prendre consciència sobre la situació actual i després de prendre la determinació de demanar ajuda per canviar-la, cal una bona dosi de responsabilitat per començar el camí del canvi i recórre’l fins el final. Cal responsabilitat per emprendre les accions necessàries que ens apropin a l’assoliment final del nostre objectiu. En coaching tu ets el reponsable dels resultats, el coach ho és del desenvolupament del procés.

En resum, el coaching pot ser útil per tu i per qui:

  1. No vol perdre més temps esperant que les coses arribin per si soles.
  2. Sap que les noves oportunitats de millora no arriben, sinó que cal crear-les.
  3. Entén que la vida només es viu una vegada i cal aprofitar-la.
  4. Desitja tenir una vida més plena i satisfactòria.
  5. Creu que ha arribat l’hora de passar a l’acció.
  6. Té clar que es mereix alguna cosa millor.
  7. Ha après a dir “fins aquí hem arribat!”.
  8. Necessita trencar amb la rutina de cada dia.
  9. Tria decidir per sí mateix i evitar que els altres ho facin per ell.
  10. Està disposat a invertir en el bé més preuat, invertir en sí mateix.

No hem de creure que estem predestinats, tenim marge per decidir canviar!


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s