Estancament o Creixement Professional?

Millora la qualitat de la teva vida professional.

El canvi és constant. La vida progressa, avança, evoluciona, permanentment canvia. Naixem, creixem, ens reproduïm i morim, tant els éssers humans com els animals,  com els vegetals. Aquest procés vital no es pot aturar. Intentar-ho és anar contra natura.

“El Canvi és l’única cosa immutable”, Arthur Schopenhauer.

Estancament o Creixement Professional
El creixement és constant, en la natura, en la vida…i a la feina!?

Però en l’àmbit professional, sovint trobem persones que estan o se senten aturades. No em refereixo al sentit literal del terme, sinó que, tot i desenvolupar una activitat laboral, s’hi senten bloquejades, de tal manera que deixen de créixer i d’avançar. Entren en una fase d’estancament, a vegades d’una forma conscient, però no sempre és així; és allò que se’n diu anar amb el pilot automàtic posat. És molt legítim prendre la decisió de mantenir l’estatus professional, renunciant a continuar progressant, sempre que es decideixi de forma lliure i conscient. Però sovint hi ha qui creu que no pot fer altra cosa que mantenir el que té i, per tant, acaba creient que no té la capacitat de seguir lluitant per la seva carrera professional.

Post relacionat: Creences Limitants

En aquests casos, és bo plantejar-se certes qüestions:

 • Algú o alguna cosa em fa creure que tinc tot el que necessito o que no puc anar més enllà d’on he arribat?
 • Algú o alguna cosa em fa creure que la vida ja no em pot oferir res més per continuar progressant?
 • Algú o alguna cosa intenta fer creure’m que no puc merèixer res més?
 • Algú o alguna cosa em fa creure que m’he de conformar i a més, donar gràcies per la posició que tinc?
 • Algú o alguna cosa m’ha convençut  que no tinc les condicions o recursos per accedir a un lloc de treball millor?

Respondre a aquestes preguntes des de la serenor i la consciència pot, com a mínim, generar el dubte  que les coses no tenen perquè ser tal com són. Ens passem bona part de la nostra vida treballant, immersos en una dinàmica que a vegades ens fa perdre el focus d’allò realment important per nosaltres. Allò que un dia ens va impulsar a prendre una determinada direcció professional, de cop, ho perdem sense adonar-nos-en. Les condicions canvien, les empreses i els companys canvien, el mercat laboral canvia, i nosaltres a nivell personal també canviem, però, a nivell professional ens estanquem i el pitjor és que, a vegades, justifiquem la nostra situació autoenganyant-nos. Però, en el moment en què som capaços d’entendre que l’estancament no és fruit d’una decisió conscient i volguda, depèn de nosaltres despertar d’aquest son i qüestionar l’estat de coses en el qual ens trobem. Perquè d’opcions n’hi ha, moltes i variades. Només cal començar a respondre preguntes de l’estil:

 • Què puc fer jo per canviar les condicions particulars de la meva feina?
 • Què puc aportar a la meva empresa per millorar-ne les condicions generals?
 • Què puc demanar per facilitar el meu aprenentatge i el meu creixement?
 • A qui puc sol·licitar ajuda per progressar dins la meva carrera professional?
 • En quines persones i de quina manera puc delegar certes responsabilitats?
 • En quin altre lloc tindria l’oportunitat de continuar creixent professionalment?
 • Estic fent allò que realment vull i desitjo fer?

Fer-se aquestes preguntes també és una tasca molt legítima. Quan una persona ambiciona continuar progressant professionalment i les circumstàncies no li són favorables, rebel·lar-se contra l’estat de coses, és un dret i també un deure pel qui té clar que la feina, igual que la vida, és evolució i aprenentatge constants.

Post relacionat: Tu Ets La Teva Millora Inversió


One thought on “Estancament o Creixement Professional?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s