Respondre als Desafiaments de la Vida

O, com desafiar a la vida i respondre’t a tu mateix/a.

Qui més qui menys, tots hem sentit històries de persones que, després d’haver patit un cop fort a la vida, no només han aconseguit refer-se, sinó que també, han estat capaces de donar un gir de cent-vuitanta graus a la seva vida. La vida, en un moment donat i sense preavís, et pot situar enfront d’una situació excepcionalment difícil, com per exemple un desengany amorós, una pèrdua personal, una lluita contra una malaltia, una pèrdua de feina traumàtica, etc. Són coses que no podem preveure i per les quals no estem preparats. Són circumstàncies que ens trasbalsen, que ens trastoquen els plans, que ens plantegen nous reptes i que, fins i tot, ens poden arribar a canviar els propòsits de vida.

En aquest context, com deia, hi hagut persones que mentre han fet front i han superat algun dels paranys amb els quals la vida els ha desafiat. Han descobert una nova dimensió personal que fins aquest moment ignoraven. La patacada els ha servit per dotar de nous continguts la seva existència de tal manera que han aconseguit transformar la desgràcia en oportunitat d’omplir d’un nou sentit la seva vida.

D’altra banda també hem sentit també històries de persones que han aconseguit assolir grans reptes personals o professionals gràcies a “un cop de sort”; per exemple, haver conegut algú concret, haver nascut en el si d’una determinada família, haver tingut accés a certa informació, haver estat en el lloc i el moment adequat, etc.

Pont Tajo Lisboa
Podem bastir ponts de futur des de condicions adverses, però també des de la creació de circumstàncies diverses.

Però ni les desgràcies ni els cops de sort són suficients ni necessaris per què una persona tingui l’ocasió de generar un gran canvi en la seva vida. No calen situacions excepcionals que t’aboquin a aprofitar la gran oportunitat de la teva vida. No cal que es donin determinades circumstàncies per donar forma i fons als nostres somnis.

Post relacionat: Llibertat de Decidir

Tant les persones que han travessat un “camí difícil” com les que han tingut la sort  que la vida les situés en un “camí fàcil”, han hagut de ser proactives en el plantejament de nous reptes i perseverants en la seva consecució . En la proactivitat radica l’origen per oferir la resposta més adequada tant als canvis que la vida ens imposa com als reptes que la vida ens facilita. I, la perseverança és el motor que impulsa els recursos necessaris per materialitzar-los i mantenir-los.

Tanmateix, la proactivitat i la perseverança són dues propietats inherents a la condició humana. No són conseqüència d’uns determinats esdeveniments externs a la nostra voluntat. Les persones disposem d’aquestes qualitats per ser utilitzades a voluntat, sense esperar que l’atzar creï unes determinades circumstàncies positives o negatives que possibilitin petits o grans canvis transformadors.

Amb proactivitat i perseverança es poden crear noves circumstàncies, aquestes generen oportunitats diverses i  obren portes als canvis desitjats.

Post relacionat: Prendre una Decisió


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s